Vyzkoušejte sirup z černého rybízu
Keř černého rybízu je poměrně „mladou“ovocnou kulturou, objevující se zřídkavě v Evropě až během jedenáctého století. (zmínka o jeho původu je v dnešním Rusku). Větší rozmach v jeho pěstování je zaznamenán ve století šestnáctém a sedmnáctém.
Sirup z bobulek tohoto nenápadného keře působí jako antioxidant. Obsahuje totiž velké množství vitamínů a prvků, které přispívají velkou měrou k ochraně buněk před oxidativním stresem. Prvním z důležitých zástupců je vitamín C. Ten je zastoupen v rybízu takovou měrou, že v žádném jiném ovoci ho tolik nenalezneme. Na řadu pak přicházejí další cenné vitamíny, jako například A a B, které jsou zodpovědné za kvalitu našich vlasů, pokožky, mají vliv na výkyvy nálady a únavu. Nachází se zde i rutin, zvyšující pružnost cév a posilující naše srdce.
Mezi další nepřehlédnutelné vlastnosti tohoto „zázraku našich zahrad“patří i fakt že:
– přispívá k vylučování vody z organismu, a tím podporuje úbytek váhy
– je prevencí proti tvorbě ledvinových kamenů
– snižuje horečky
– vyrovnává hormonální hladinu u žen
– zbavuje nepříjemných žaludečních potíží spojené s trávením (překyselení žaludku a pálení žáhy)
– reguluje hladinu glukózy v krvi
– podporuje normální vývoj chrupavky a kostí
– podporuje krvetvorbu a hojení ran
Velkou výhodou je zejména ta skutečnost, že odborně zpracované sirupy z černého rybízu, si zachovávají
stálou a neměnnou přítomnost všech vitamínů a prvků a v drtivé většině jsou vyrobeny bez přidaných
cukrů. To vše, spolu s přiloženým návodem na užívání vám zaručí, že vaše tělo si užije dostatečnou nálož všech prvků, vitamínů a látek, které sirup z černého rybízu obsahuje.
Je tedy už jenom na vás, jaký typ a velikost balení pořídíte a začnete s jeho pravidelným užíváním, do kterého se nebojte zapojit celou rodinu, protože jeho konzumace je vhodná pro všechny věkové kategorie.